Hoe werkt het?


Een taaltraining organiseren doe je bij Easytaaltraining snel en gemakkelijk. Je maakt je offerte, legt je planning aan ons voor en ten slotte geef je een definitief akkoord. Zo eenvoudig kan het zijn!

Je maakt je eigen offerte door een aantal vragen te beantwoorden. De vragen zijn verdeeld over vier stappen en je ziet meteen de prijs van je training. Bij iedere vraag staat een duidelijke toelichting. Bovendien geven we je bespaartips en kennerstips. Bij bespaartips kun je lezen hoe je de kosten in de hand houdt zonder in te leveren op de kwaliteit van de training. De kennerstips zijn hints voor jou om de beste keuzes te maken die passen bij je doelstelling en de gewoonten in jouw organisatie.

Je kunt hier direct beginnen, het wijst zich vanzelf. Als je liever eerst wil weten wat er gevraagd gaat worden, lees dan hieronder verder.

Stap 1

Stap 1 gaat over het aantal deelnemers en het aantal groepen waarover je de deelnemers wilt verspreiden. Bij Easytaaltraining vinden we resultaat belangrijk, daarom zijn groepen nooit groter dan 9 deelnemers. Om het minimale aantal groepen te bepalen, delen we het totale aantal deelnemers door 9. Wil je kleinere groepen of groepen samenstellen op basis van het taalniveau van de deelnemers, dan kun je zelf het aantal groepen aanpassen.

Hoe weet je wat het taalniveau is van de deelnemers? Eerst iets over de taalniveaus. Die worden uitgedrukt in de termen van het Europees Raamwerk voor Moderne Vreemde Talen. Bekijk hier het overzicht van de europese taalniveaus. Je kunt de deelnemers vragen allemaal een selfassessment te doen. Ze schatten dan zelf hun niveau in. Stuur deze link www.easytaaltraining.nl/selfassessment.aspx door naar je collega’s. Als ze de vragen beantwoorden krijgen ze automatisch een e-mail met hun taalniveau voor spreek-, schrijf-, lees- en luistervaardigheid. Dit selfassessment is gratis.

Je kunt je collega’s ook een online taaltoets laten maken. Je krijgt van ons een toegangscode en kunt zoveel toetsen laten maken als je deelnemers hebt aangemeld. De resultaten worden direct aan je collega gemaild met een cc aan jou. De online taaltoets geeft een indicatie van de schrijf- en leesvaardigheid.

De online taaltoets is uit te breiden met een intakegesprek. We spreken de deelnemers telefonisch en maken een inschatting van hun spreek- en luistervaardigheid. Als organisator van de taaltraining, ontvang jij het overzicht van de resultaten.

Het is dus handig om vooraf na te denken over de manier waarop je de groepen gaat indelen. Als na de niveaubepaling blijkt dat je te veel of te weinig groepen hebt gepland, dan kun je dat nog wijzigen zonder dat wij daarvoor kosten in rekening brengen.

Stap 2

In stap 2 kies je voor inhoud. Easytaaltraining heeft lesprogramma’s ontwikkeld die aansluiten bij de meest voorkomende wensen in een taaltraining Engels. Het gaat altijd om Engels in een zakelijke context.
  • Basistraining Engels, algemene introductie in de Engelse taal, 10 bijeenkomsten van 3 uur, beginnersniveau, A1.
  • Business English, zakelijke spreek- en schrijfvaardigheid, 6 of 10 bijeenkomsten van 3 uur op niveau A2, B1 of B2
  • Writing for business, met name schrijfvaardigheid, 6 bijeenkomsten van 3 uur. Niveau B1, B2
Klik voor meer informatie over de trainingen.

Planning
De programma’s van Easytaaltraining zijn gebaseerd op één bijeenkomst per week. Hier geef je aan welke dag van de week je voorkeur heeft en of je de training graag ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds wil organiseren. Je keuze kan gevolgen hebben voor de
termijn waarop de training van start kan gaan. De dinsdag en de donderdag zijn bijvoorbeeld populaire dagen. Dan kan het wat langer duren voordat wij een trainer voor je beschikbaar hebben. Wanneer we de training definitief gaan inplannen, overleggen we over de exacte data. Dan kunnen we ook rekening houden met vakanties en andere data waarop je liever geen training wilt. Voor de offerte gaan we uit van aaneensluitende weken.

De woensdag en de vrijdag zijn het minst populair. Kies voor deze dagen als je budget beperkt is en je toch zo veel mogelijk trainingsuren wilt. Ook als je op korte termijn wil starten, maak je met planning op woensdag of vrijdag de kans groter dat het lukt.

Verzetten
Je kunt niet altijd alles voorzien. Daarom kan het handig zijn om van tevoren vast te leggen dat je één of twee bijeenkomsten tot 24 uur van tevoren kunt verzetten. Deze optie kruis je hier aan.

Stap 3

In stap 3 kies je de extra services die voor jou handig zijn. Niets is verplicht want we willen niet dat je betaalt voor zaken die je toch niet relevant vindt. De keuze is aan jou! Je hebt de volgende service-opties:

Niveaubepaling
Het niveau waarop de deelnemers het Engels beheersen, is van invloed op het lesprogramma. Het is lastig om iedereen een uitdagende training te bieden in een groep met verschillende niveaus door elkaar. Daarom raden we je aan om een niveaubepaling te doen voordat de training begint. De niveaubepaling bestaat uit een online toets en eventueel een gesprek met een trainer. Het gesprek is met name bedoeld om de spreekvaardigheid vast te stellen. Je maakt eerst de keuze wel of geen niveaubepaling en vervolgens of je alleen de online toets wil of de online toets en het gesprek.

Ook aan het einde van de training kun je weer een niveaubepaling doen. Je zal merken dat alle deelnemers zich meer op hun gemak voelen met het Engels. Als je de resultaten wilt meten, bestel je ook een niveaubepaling aan het eind van de training. Opnieuw heb je hier de keuze uit alleen de online toets of de online toets en een gesprek.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal voor de training komt in de Easysyllabus. Je vindt hierin handige overzichten, uitleg, voorbeeldzinnen en oefeningen. Deze syllabus ontvang je altijd. Je kunt kiezen voor zelf printen en inbinden, maar je kunt het ook door ons laten doen. Je kunt ook nog kiezen voor boeken. Voor zakelijk Engels zijn er talloze lesmethodes verschenen die mooi zijn uitgevoerd, veel praktische voorbeelden geven en geschikt zijn voor zelfstudie. Als je de deelnemers iets extra’s wil geven en ze wil aanmoedigen om tijdens en na de training bezig te blijven met de ontwikkeling van hun Engels, dan raden we je aan om deze optie aan te kruisen. Wij selecteren dan een passend boek bij het niveau en de doelstelling van de training.

Certificaten
Veel trainingen worden afgesloten met een certificaat. Het is een bewijs van deelname met een niveauvermelding. Wil je dat de deelnemers een certificaat van Easytaaltraining ontvangen, kruis dan deze optie aan.

Evaluatie
Als je een training hebt georganiseerd, wil je natuurlijk ook weten wat je collega’s ervan vonden. Je kunt de evaluatie zelf doen of aan ons overlaten. Als wij de training evalueren, ontvangt iedere deelnemer na afloop van de training een e-mail met een aantal vragen. Als opdrachtgever van de taaltraining ontvang jij het overzicht van de resultaten.

Trainersrapportage
Een eindrapportage van de trainer geeft in het kort weer wat de deelnemers hebben bereikt tijdens de training. Waar is veel aandacht aan besteed en hoe was de inzet van de deelnemers? Dat beschrijft de trainer in een eindrapportage. Als je deze rapportage wilt ontvangen, kruis je deze optie aan.

Annuleringsverzekering
Onvoorziene omstandigheden kunnen er toe leiden dat je de hele training moet annuleren. Dat is vervelend, maar je kunt je hiervoor indekken. Als je de annuleringsverzekering afsluit, kan je annuleren tot 24 uur voor de eerste bijeenkomst van de training. Je betaalt dan alleen de annuleringskosten. Als de training al is begonnen, kun je niet meer annuleren. Je kunt wel één of twee bijeenkomsten verzetten. Die optie kruis je aan bij stap 2.

Factuur per mail of post
Je maakt de training definitief door deze te betalen. Hoe wil je de factuur ontvangen? Je kunt kiezen voor een factuur per mail of per post.

Automatische betaling of overboeking
Voor de betaling kun je Easytaaltraining machtigen om het totaalbedrag van je rekening af te schrijven. Als je dat niet wilt, dan kies je voor de gewone overboeking. Let er dan wel op dat dit op tijd gebeurt, want de training moet voor de eerste bijeenkomst betaald zijn.

Stap 4

Je hebt nu alle keuzes gemaakt. Als je je gegevens invult, ontvang je de offerte per e-mail. Als de offerte akkoord is, stuur je die ondertekend aan ons terug. We laten je binnen drie werkdagen weten of we de training kunnen inplannen volgens jouw wensen.